Dušená jablka s javorovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 10 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 33.8 mg
- Draslík 128.4 mg
- Vláknina 3800 mg
- Vitamín A 3800 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 84 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme cukr a Solamyl. Přidáme smetanu, javorový sirup, vanilkový cukr (nebo esenci) a na mírném ohni za stálého míchání necháme zhoustnout.
-
2
Do vzniklé krémové směsi přidáme oloupaná, rozpůlená jablka bez jádřinců řeznou stranou dolů a pod pokličkou zvolna dusíme asi 15 minut. Během dušení je občas přelijeme krémem.
-
3
Měkká jablka upravíme na talířky a každou porci přelijeme do hladka prošlehaným krémem.