Vafle ze zakysané smetany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 šálek Zakysaná smetana
  • 2 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 šálek Máslo čerstvé
  • 0.04 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 304.6 mg
  • Draslík 336.2 mg
  • Vláknina 3205 mg
  • Vitamín A 3205 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou a špetkou soli. Přidáme smetanu, vejce, rozehřáté máslo a vše ušleháme dohladka.

  • 2

    Vaflovou formu vymastíme olejem a necháme rozpálit. Na každou vafli vlijeme do formy asi 1/4 šálku těsta tak, aby forma nepřetékala. Vafle pečeme dozlatova. Podáváme je s ovocem nebo s ušlehanou smetanou. Můžeme je pocukrovat moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

Komentáře k receptu