Pečené fazole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1394 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 52 mg
- Draslík 1663.6 mg
- Vláknina 12333.2 mg
- Vitamín A 12333.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme do studené vody a necháme do druhého dne nabobtnat.
-
2
Bůček, oloupaný celer a očištěnou papriku nakrájíme na kostky.
-
3
Do pekáče vložíme namočené fazole, bůček, celer, papriku, osolíme, opepříme a přidáme hořčici. Vše zalijeme vývarem a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Když fazole změknou, přilijeme kyselou smetanu a pokrm prohřejeme.