Pečené fazole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Fazole bílé
  • 150 g Vepřový bok uzený
  • 100 g Celer bulvový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1394 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 1663.6 mg
  • Vláknina 12333.2 mg
  • Vitamín A 12333.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme do studené vody a necháme do druhého dne nabobtnat.

  • 2

    Bůček, oloupaný celer a očištěnou papriku nakrájíme na kostky.

  • 3

    Do pekáče vložíme namočené fazole, bůček, celer, papriku, osolíme, opepříme a přidáme hořčici. Vše zalijeme vývarem a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Když fazole změknou, přilijeme kyselou smetanu a pokrm prohřejeme.

Komentáře k receptu