Tykve s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Tykev
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1.8 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 276.3 mg
  • Draslík 576 mg
  • Vláknina 4459.8 mg
  • Vitamín A 4459.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykve oloupeme, omyjeme, nakrájíme na podlouhlé řezy a povaříme ve vařící osolené vodě. Když změknou, vyjmeme je, necháme okapat a osolíme.

  • 2

    Vejce mezitím uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní tykev, posypeme strouhankou a navrch vyrovnáme půlky uvařených vajec. Vše zalijeme kyselou osolenou smetanou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu