Tykve s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 276.3 mg
- Draslík 576 mg
- Vláknina 4459.8 mg
- Vitamín A 4459.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykve oloupeme, omyjeme, nakrájíme na podlouhlé řezy a povaříme ve vařící osolené vodě. Když změknou, vyjmeme je, necháme okapat a osolíme.
-
2
Vejce mezitím uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
-
3
Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní tykev, posypeme strouhankou a navrch vyrovnáme půlky uvařených vajec. Vše zalijeme kyselou osolenou smetanou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.