Pórkový koláč po alsasku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1214 kcal
- Sacharidy 175 g
- Tuky 51 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 150 g
- Cholesterol 435 mg
- Draslík 1923.7 mg
- Vláknina 39689.8 mg
- Vitamín A 39689.8 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126 mg
- Vitamín E 10.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 105.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórky oloupeme a ponecháme jen bílé části. Nakrájíme je na kolečka a spaříme vařící osolenou vodou.
-
2
Po okapání pórky smícháme se 4 ušlehanými žloutky, přilijeme 1/4 l kyselé smetany, osolíme a opepříme.
-
3
Listové těsto rozválíme, vložíme do dortové formy a na dně propícháme vidličkou. Na těsto nalijeme připravenou směs, pokropíme máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20–30 minut.