Tyrolská játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Játra telecí
  • 1 ks Citrony
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 0.56 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 351.3 mg
  • Draslík 635.4 mg
  • Vláknina 3935.5 mg
  • Vitamín A 3935.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněná játra nakrájíme na řízky, omyjeme, osolíme a poprášíme moukou. Po obou stranách je opečeme na sádle, vyjmeme a dáme do kastrolu nad páru.

  • 2

    Ve zbylém sádle dozlatova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme lžičku mouky a ještě osmahneme. Přilijeme trochu vývaru, kyselou smetanu, přidáme nasekané kapary a povaříme asi 5 minut. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a játra v ní krátce prohřejeme.

  • 3

    Podáváme se suchou rýží nebo s noky.

Komentáře k receptu