Polévka Palócleves
Suroviny
- 500 g Skopová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
- 2 ks Cibule
- 3 ks Brambory
- 1 ks Bobkový list
- 2 hrst Fazolové lusky zelené
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 l Voda pitná
- 1 šálek Smetana zakysaná 12%
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 40 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 417.7 mg
- Vláknina 6802.7 mg
- Vitamín A 6802.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme mletou papriku, omyté, na kostky nakrájené maso, sůl, bobkový list a kmín. Chvíli podusíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
-
2
Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a fazolky nakrájené na šikmé nudličky a vše dovaříme.
-
3
Nakonec přilijeme kyselou smetanu rozkvedlanou s moukou a necháme přejít varem.