Černý kořen zadělávaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Černý kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 47.8 mg
  • Draslík 676.2 mg
  • Vláknina 9944.5 mg
  • Vitamín A 9944.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný černý kořen vložíme do citronem okyselené vody, aby nezčernal. Poté opláchneme, nakrájíme na kousky asi 0,5 cm dlouhé a vložíme na rozehřátou polovinu másla. Podlijeme 3/4 vývaru a dusíme dvacet minut.

  • 2

    Mezitím připravíme z druhé poloviny másla a mouky světlou jíšku, přilijeme zbytek vývaru a kyselou smetanu, přidáme k podušenému kořenu a povaříme 5 minut. Dle chuti přisolíme a přisladíme.

Komentáře k receptu