Černý kořen zadělávaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 20 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 47.8 mg
- Draslík 676.2 mg
- Vláknina 9944.5 mg
- Vitamín A 9944.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný černý kořen vložíme do citronem okyselené vody, aby nezčernal. Poté opláchneme, nakrájíme na kousky asi 0,5 cm dlouhé a vložíme na rozehřátou polovinu másla. Podlijeme 3/4 vývaru a dusíme dvacet minut.
-
2
Mezitím připravíme z druhé poloviny másla a mouky světlou jíšku, přilijeme zbytek vývaru a kyselou smetanu, přidáme k podušenému kořenu a povaříme 5 minut. Dle chuti přisolíme a přisladíme.