Kuličky z mletého masa po orientálsku
Suroviny
- 300 g Skopová plec
- 300 g Hovězí maso zadní
- 200 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 4 stroužek Česnek
- 0.09 dl Olej stolní
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 33 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 70.8 mg
- Draslík 178.8 mg
- Vláknina 1848.5 mg
- Vitamín A 1848.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky, umeleme spolu s navlhčenou a vymačkanou žemlí. Přidáme prolisovaný česnek a koření, směs dobře promícháme.
-
2
Potom masovou hmotu rozdělíme na stejné kousky, každý zakulatíme a necháme chvíli odležet. Kuličky opečeme v horkém oleji.
-
3
Olej z pečení slijeme, přidáme jemně pokrájenou cibuli, kari koření, osmahneme, podlijeme trochou vody a podusíme.
-
4
Smetanu rozmícháme s moukou, přidáme ji k cibuli a za stálého míchání povaříme. Omáčku ochutíme solí, cukrem a chilli kořením. Vložíme kuličky, jen prohřejeme.
-
5
Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.