Přepékaná tykev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 35 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 186.2 mg
- Draslík 575.3 mg
- Vláknina 4439.8 mg
- Vitamín A 4439.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 91.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou tykev nakrájíme na malé hranolky, podlijeme osolenou vodou a dusíme doměkka.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, uvařenou tykev do něj urovnáme a posypeme nastrouhaným sýrem. Ve vyhřáté troubě chvíli zapékáme.
-
3
Po zapečení zalijeme pokrm smetanou rozkvedlanou s vejci a povrch posypeme nasekanou petrželkou. Tykev znovu zapečeme, až se na povrchu utvoří zlatavá kůrka.