Přepékaná tykev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Tykev
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 186.2 mg
  • Draslík 575.3 mg
  • Vláknina 4439.8 mg
  • Vitamín A 4439.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 91.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou tykev nakrájíme na malé hranolky, podlijeme osolenou vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, uvařenou tykev do něj urovnáme a posypeme nastrouhaným sýrem. Ve vyhřáté troubě chvíli zapékáme.

  • 3

    Po zapečení zalijeme pokrm smetanou rozkvedlanou s vejci a povrch posypeme nasekanou petrželkou. Tykev znovu zapečeme, až se na povrchu utvoří zlatavá kůrka.

Komentáře k receptu