Candát na sardelích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 681 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 31.8 mg
- Draslík 135.6 mg
- Vláknina 2504.3 mg
- Vitamín A 2504.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, podusíme na polovině dávky másla.
-
2
Sardelové řezy nasekáme, jemně nakrájíme petržel a cibuli. Vše vložíme na rozpuštěné máslo a necháme zpěnit. Přidáme mouku, mírně upražíme, zalijeme vodou, povaříme a procedíme.
-
3
Do omáčky rozkvedláme kyselou smetanu, prohřejeme a nalijeme na porce ryby.