Králík na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 37 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 136 mg
- Draslík 621.9 mg
- Vláknina 1074 mg
- Vitamín A 1074 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí maso omyjeme, nakrájíme na porce a osolíme.
-
2
Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme lžičku papriky a osmahneme. Vložíme připravené maso, po všech stranách opečeme. Přilijeme vodu a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Během dušení maso mícháme.
-
3
Měkké maso přendáme na mísu, do šťávy přilijeme kyselou smetanu smíchanou s moukou, vše krátce povaříme. Pokud je omáčka málo kyselá, přidáme trochu citronové šťávy.
-
4
Podáváme s noky, knedlíky nebo bramborovými kroketami.