Švédské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 41 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 458.9 mg
- Vláknina 1666 mg
- Vitamín A 1666 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, vložíme na cibuli zpěněnou na slanině i sádle. Roštěnky po obou stranách osmahneme, zalijeme vodou, přidáme hořčici a kapary. Vše dusíme, až budou roštěnky měkké a tekutina odpařená.
-
2
Maso necháme osmahnout, poté je podlijeme kyselou smetanou s rozkvedlanou moukou. Omáčka má být pikantní, nakyslá.
-
3
Podáváme s houskovým knedlíkem.