Švédské roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 30 g Kapary sterilované
  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 3 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 458.9 mg
  • Vláknina 1666 mg
  • Vitamín A 1666 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, vložíme na cibuli zpěněnou na slanině i sádle. Roštěnky po obou stranách osmahneme, zalijeme vodou, přidáme hořčici a kapary. Vše dusíme, až budou roštěnky měkké a tekutina odpařená.

  • 2

    Maso necháme osmahnout, poté je podlijeme kyselou smetanou s rozkvedlanou moukou. Omáčka má být pikantní, nakyslá.

  • 3

    Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu