Květáková polévka bez jíšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 203.6 mg
- Draslík 390.1 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozebereme na růžičky, zalijeme osolenou vodou a uvaříme květák téměř doměkka.
-
2
Polovinu květáku dáme do mixéru, přilijeme smetanu, přidáme žloutky a podle potřeby trochu vývaru z květáku. Vše jemně rozmixujeme.
-
3
Přelijeme zpět do kastrolu, přidáme zbylé růžičky květáku, květákovou polévku přihřejeme a okořeníme.
-
4
Po odstavení z ohně přidáme do květákové polévky máslo.