Květáková polévka bez jíšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Květák
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 203.6 mg
  • Draslík 390.1 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozebereme na růžičky, zalijeme osolenou vodou a uvaříme květák téměř doměkka.

  • 2

    Polovinu květáku dáme do mixéru, přilijeme smetanu, přidáme žloutky a podle potřeby trochu vývaru z květáku. Vše jemně rozmixujeme.

  • 3

    Přelijeme zpět do kastrolu, přidáme zbylé růžičky květáku, květákovou polévku přihřejeme a okořeníme.

  • 4

    Po odstavení z ohně přidáme do květákové polévky máslo.

Komentáře k receptu