Houby ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 4 šálek Houby čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 153.7 mg
  • Draslík 320.2 mg
  • Vláknina 3637 mg
  • Vitamín A 3637 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, na kousky nakrájené houby vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    Potom přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, podle chuti osolíme a krátce povaříme.

  • 3

    Do hotového pokrmu vložíme půlky natvrdo uvařených vajec.

Komentáře k receptu