Telecí řízky s kyselou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 522.7 mg
  • Vláknina 2412.8 mg
  • Vitamín A 2412.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a odblaněnou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, okraje nařízneme a maso protkneme slaninou a osolíme.

  • 2

    Potom řízky potřeme částí másla, poprášíme moukou a upečeme je na zbylém másle po obou stranách dorůžova.

  • 3

    Upečené řízky přelijeme kyselou smetanou smíchanou s trochou vývaru, citronovou kůrou a zázvorem. Krátce je povaříme. Nakonec šťávu zakapeme citronem.

  • 4

    Podáváme s noky nebo s makarony.

Komentáře k receptu