Květáková polévka s mletou paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 14 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 114.6 mg
- Draslík 238.4 mg
- Vláknina 3974.5 mg
- Vitamín A 3974.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozebereme na růžičky, vložíme je do vařící osolené a mírně oslazené vody a uvaříme téměř doměkka.
-
2
Měkké růžičky vyjmeme a ponecháme celé. Košťál rozmixujeme s trochou vývaru.
-
3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme z ohně a vmícháme mletou papriku. Po zpěnění ji zředíme trochou vodoy, rozšleháme a povaříme.
-
4
Jíšku smícháme s košťálem a květákovým vývarem, přidáme měkké růžičky, přisolíme a krátce povaříme.
-
5
Polévku odstavíme z ohně, vmícháme žloutek rozkvedlaný se smetanou a polévku jen přihřejeme.
-
6
Ihned podáváme.