Fazolky na smetaně se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 40 g Slanina vepřová
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 16.8 mg
  • Draslík 302.8 mg
  • Vláknina 7206.5 mg
  • Vitamín A 7206.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky nakrájíme na proužky, vsypeme do malého množství osolené vařící vody a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 2

    Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, zalijeme vývarem z fazolek, rozšleháme a povaříme.

  • 3

    Do omáčky vlijeme kyselou smetanu rozkvedlanou se špetkou mouky a necháme přejít varem. Přidáme fazolky a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu