Kedlubny zapečené s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 50 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 225.1 mg
- Draslík 303.2 mg
- Vláknina 5494.2 mg
- Vitamín A 5494.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky, dáme je do malého množství vařící osolené vody a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.
-
2
Ze 40 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a vývarem z kedluben, rozšleháme, osolíme, okořeníme a povaříme.
-
3
Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku urovnáme vrstvy kedluben a uzeného masa nakrájeného na kostičky a každou vrstvu polijeme trochou omáčky.
-
4
Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Po chvíli zalijeme smetanou rozmíchanou se žloutky a dopečeme.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.