Nudlové čtverečky s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Moravské uzené maso
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.75 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 227.4 mg
  • Draslík 53.4 mg
  • Vláknina 1896 mg
  • Vitamín A 1896 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky. Nudlové čtverečky vaříme ve zředěném vývaru z uzeného masa a necháme okapat. Uvařené maso nakrájíme na malé kousky. Máslo utřeme se žloutky do pěny, přidáme nakrájené maso a čtverečky. Vše řádně promícháme a na závěr lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Zapékací mísu silně vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a dáme do předehřáté trouby. Jakmile se pokrm začne péct, přelijeme jej smetanou.

  • 3

    Pečeme zhruba 0.5 hodiny a podáváme teplé se saláty.

Komentáře k receptu