Gratinovaný losos s limetkami a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos - filety
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Limetka
  • 1 hrst Mandle plátky
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 412.7 mg
  • Draslík 771.7 mg
  • Vláknina 3264.3 mg
  • Vitamín A 3264.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu si vymažeme máslem. Omyté filety nakrájíme na menší porce, osolíme a na rozpáleném zbylém másle zlehka opečeme. Poté je vložíme do zapékací mísy.

  • 2

    Do výpeku z ryb vložíme na tenké plátky nakrájené limetky i s kůrou, krátce je podusíme a obložíme jimi porce ryby. Do mísy přilijeme i vypečenou šťávu. Povrch posypeme nakrájenými mandlemi a přelijeme smetanou smíchanou se žloutky, špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou.

  • 3

    Zapečeme dozlatova pod rozpáleným grilem nebo v troubě.

Komentáře k receptu