Gratinovaný losos s limetkami a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 35 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 412.7 mg
- Draslík 771.7 mg
- Vláknina 3264.3 mg
- Vitamín A 3264.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu si vymažeme máslem. Omyté filety nakrájíme na menší porce, osolíme a na rozpáleném zbylém másle zlehka opečeme. Poté je vložíme do zapékací mísy.
-
2
Do výpeku z ryb vložíme na tenké plátky nakrájené limetky i s kůrou, krátce je podusíme a obložíme jimi porce ryby. Do mísy přilijeme i vypečenou šťávu. Povrch posypeme nakrájenými mandlemi a přelijeme smetanou smíchanou se žloutky, špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou.
-
3
Zapečeme dozlatova pod rozpáleným grilem nebo v troubě.