Vařené zelí s koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 11 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 26 mg
- Draslík 873.1 mg
- Vláknina 25165.8 mg
- Vitamín A 25165.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 185.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme košťálu, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Zelí necháme na teplém místě okapat.
-
2
Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nasekaný kopr, přidáme kyselou smetanu, ocet, pepř a sůl a za stálého míchání ohřejeme.
-
3
Zelí rozdělíme na talířky a přelijeme horkou zálivkou.