Lečo na smetaně
Suroviny
- 400 g Paprikové lusky čerstvé
- 200 g Rajčata
- 30 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 119 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 7 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 15.1 mg
- Draslík 379.4 mg
- Vláknina 2308.3 mg
- Vitamín A 2308.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné papriky nakrájíme na širší nudličky, omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na rozškvařených kostičkách slaniny, vmícháme mletou papriku, po zpěnění přilijeme několik lžic vody a přidáme připravené papriky. Vše chvíli dusíme.
-
3
Potom přidáme rajčata, pepř, sůl a smetanu rozkvedlanou s moukou. Ještě krátce podusíme.