Vejce v kelímcích se šunkou a Parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Šunka drůbeží
  • 4 kávová lžička Hrášek
  • 0.08 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 263.3 mg
  • Draslík 112.9 mg
  • Vláknina 510 mg
  • Vitamín A 510 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kelímky vymastíme ztuhlým máslem.

  • 2

    Na dno dáme lžičku čerstvé smetany, osolíme, přilijeme jedno rozšlehané vejce, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, smíchanou s drobným hráškem.

  • 3

    Navrch dáme nastrouhaný sýr, zakapeme máslem a zapečeme v troubě ve vodní lázni.

Komentáře k receptu