Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta růžičková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 106 mg
  • Vláknina 10615.2 mg
  • Vitamín A 10615.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kapustičky vložíme do vařícího vývaru a dusíme doměkka.

  • 2

    Kyselou smetanu promícháme s citronovou šťávou, pepřem, solí, paprikou a majonézou. Omáčku ohříváme na mírném ohni za stálého míchání, ale nevaříme.

  • 3

    Měkkou kapustu ocedíme, urovnáme na talířky, přelijeme omáčkou a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu