Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 15 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 106 mg
- Vláknina 10615.2 mg
- Vitamín A 10615.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kapustičky vložíme do vařícího vývaru a dusíme doměkka.
-
2
Kyselou smetanu promícháme s citronovou šťávou, pepřem, solí, paprikou a majonézou. Omáčku ohříváme na mírném ohni za stálého míchání, ale nevaříme.
-
3
Měkkou kapustu ocedíme, urovnáme na talířky, přelijeme omáčkou a podáváme jako přílohu.