Růžičková kapusta na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta růžičková
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 1 mg
  • Vláknina 10564.8 mg
  • Vitamín A 10564.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou růžičkovou kapustu vložíme do malého množství vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka.

  • 2

    Po okapání kapustu zalijeme smetanou a dusíme, až zcela změkne. Nakonec vmícháme máslo, pepř a sůl.

  • 3

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu