Kapustová polévka s rajčaty a masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kapusta hlávková
  • 100 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 28.3 mg
  • Draslík 545.3 mg
  • Vláknina 5028.5 mg
  • Vitamín A 5028.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle dozlatova. Vmícháme papriku, zalijeme vodou, přidáme omyté maso nakrájené na kostičky a podusíme.

  • 2

    Když je maso téměř měkké, přidáme kapustu nakrájenou na čtverečky, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a sůl. Vše uvaříme doměkka.

  • 3

    Při dovaření vlijeme do polévky kyselou smetanu rozšlehanou s moukou.

Komentáře k receptu