Hrášek dušený na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 12.2 mg
  • Draslík 310.1 mg
  • Vláknina 12781.5 mg
  • Vitamín A 12781.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek vsypeme do malého množství vařícího vývaru, který jsme připravili z kousku kostky bujónu. Přidáme cukr, mírně osolíme a dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vývarem z hrášku a povaříme. Po chvíli přidáme hrášek i s vývarem a dusíme, až změkne.

Komentáře k receptu