Kebábky s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 186.7 mg
  • Draslík 81.8 mg
  • Vláknina 1259 mg
  • Vitamín A 1259 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 125.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mleté maso, vejce, sůl, pepř, tymián a kardamom.

  • 2

    Ze vzniklé směsi tvoříme kuličky a smažíme je na oleji dočervena. Hotové kuličky vyjmeme.

  • 3

    Do oleje od smažení přidáme skořici, hřebíček, nakrájenou cibuli a smetanu. Za stálého míchání necháme chvíli na ohni. Nakonec přisypeme špetku muškátového oříšku, zázvoru a zalijeme kebábky.

Komentáře k receptu