Hořčičná smetanová omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 200.8 mg
  • Draslík 18.4 mg
  • Vláknina 485.5 mg
  • Vitamín A 485.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z 30 g másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vařící osolenou vodou, dobře rozšleháme a povaříme. Odstavíme z ohně.

  • 2

    Potom vmícháme žloutky rozkvedlané se smetanou a citronovou šťávou. Omáčku přecedíme a za stálého šlehání přidáme zbylé máslo a hořčici. Omáčka se už nesmí vařit, nádobu necháme ponořenou v kastrolu s horkou vodou.

  • 3

    Hořčičnou omáčku podáváme k rybám.

Komentáře k receptu