Hovězí tokáň na smetaně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 587 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 216.6 mg
  • Vláknina 2714.9 mg
  • Vitamín A 2714.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a vše podusíme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, okořeníme a vložíme na cibuli. Přidáme česnek utřený se solí, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme kyselou smetanu, dochutíme špetkou majoránky a ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu