Pečený kapr s kyselou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 196 mg
  • Draslík 836.6 mg
  • Vláknina 26 mg
  • Vitamín A 26 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme a omyjeme. Můžeme jej nakrájet na porce nebo ponechat vcelku.

  • 2

    Rybu osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do vymazaného pekáčku. Zalijeme kyselou smetanou a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu