Hovězí maso ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 400 g Hovězí ve vlastní šťávě
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1085 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 20.5 mg
  • Vláknina 2111.3 mg
  • Vitamín A 2111.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso i s tukem dáme do kastrolu, přidáme sardelovou pastu, okurku nakrájenou na kostičky, kostku bujónu a přivedeme k varu.

  • 2

    Smetanu rozkvedláme s moukou, nalijeme na masovou směs a za stálého míchání povaříme.

  • 3

    Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu