Vepřové ragú se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 119.8 mg
  • Draslík 846.5 mg
  • Vláknina 17675 mg
  • Vitamín A 17675 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájený celer, promícháme a vložíme omyté, na proužky nakrájené maso. Vše osolíme a dusíme bez podlévání na mírném ohni.

  • 2

    Po chvíli přidáme koření, rajčatový protlak, hořčici, přilijeme víno, mírně podlijeme a dusíme doměkka.

  • 3

    Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a povaříme. Zrnka koření z omáčky vyjmeme.

  • 4

    Podáváme s rýží, těstovinami nebo s knedlíky ze strouhanky.

Komentáře k receptu