Vepřové ragú se smetanovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 3 ks Pepř černý celý
- 1 ks Cibule
- 0.25 ks Celer bulvový
- 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 38 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 119.8 mg
- Draslík 846.5 mg
- Vláknina 17675 mg
- Vitamín A 17675 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 78 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájený celer, promícháme a vložíme omyté, na proužky nakrájené maso. Vše osolíme a dusíme bez podlévání na mírném ohni.
-
2
Po chvíli přidáme koření, rajčatový protlak, hořčici, přilijeme víno, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
-
3
Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a povaříme. Zrnka koření z omáčky vyjmeme.
-
4
Podáváme s rýží, těstovinami nebo s knedlíky ze strouhanky.