Vepřové kotlety se smetanou a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 0.125 l Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.5 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 98.2 mg
  • Draslík 525.1 mg
  • Vláknina 918.7 mg
  • Vitamín A 918.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety osolíme, poprášíme zázvorem, vložíme do misky a zalijeme vínem. Necháme je marinovat 1-2 hodiny.

  • 2

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a kotlety na obou stranách opečeme. Přendáme je do nahřátého kastrolu a uchováme na teplém místě.

  • 3

    Do másla s cibulí přidáme papriku, zamícháme a přilijeme víno, ve kterém jsme kotlety marinovali. Nakonec přilijeme trochu vývaru, vložíme kotlety a povaříme asi 5 minut. Přimícháme hustou smetanu a necháme přejít varem.

  • 4

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu