Vepřové kotlety se smetanou a vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 23 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 98.2 mg
- Draslík 525.1 mg
- Vláknina 918.7 mg
- Vitamín A 918.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety osolíme, poprášíme zázvorem, vložíme do misky a zalijeme vínem. Necháme je marinovat 1-2 hodiny.
-
2
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a kotlety na obou stranách opečeme. Přendáme je do nahřátého kastrolu a uchováme na teplém místě.
-
3
Do másla s cibulí přidáme papriku, zamícháme a přilijeme víno, ve kterém jsme kotlety marinovali. Nakonec přilijeme trochu vývaru, vložíme kotlety a povaříme asi 5 minut. Přimícháme hustou smetanu a necháme přejít varem.
-
4
Podáváme s rýží.