Vepřové závitky se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 46 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 138.3 mg
- Draslík 186.9 mg
- Vláknina 1191 mg
- Vitamín A 1191 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3162.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opaprikujeme. Na každý řízek dáme plátek slaniny a směs nasekané cibule a petrželky. Sbalíme do závitků a převážeme nebo sepneme.
-
2
V kastrole rozpálíme máslo a závitky na něm opečeme po celém povrchu. Mírně podlité je dusíme pod pokličkou doměkka, ke konci dušení necháme bez poklice povrch mírně zhnědnout.
-
3
Smetanu smícháme s hořčicí a moukou, vlijeme do šťávy a dusíme ještě 7 minut.
-
4
Podáváme s nočky nebo s makaróny sypanými nasucho opraženou strouhankou a zakapanými máslem.