Klopsy ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 0.5 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 107.4 mg
  • Draslík 325.5 mg
  • Vláknina 3449.8 mg
  • Vitamín A 3449.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K mletému masu přidáme nastrouhanou cibuli, nasekané bylinky, ušlehané vejce, pepř a sůl. Vše promícháme.

  • 2

    Na prkénku posypaném hladkou moukou utvoříme ze vzniklé hmoty placičky. V kastrole na rozehřátém másle (1 lžíce) je po obou stranách opečeme a potom je podlité dusíme asi 30 minut.

  • 3

    Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji trochou vývaru a smetanou. Omáčku dobře vymícháme a nalijeme ji na klopsy. Přidáme do ní kousek citronové kůry, kterou před podáváním vyjmeme. Nakonec omáčku ochutíme citronovou šťávou.

  • 4

    Podáváme s těstovinami nebo s noky.

Komentáře k receptu