Klopsy ve smetanové omáčce
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 l Zakysaná smetana
- 0.5 šálek Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 53 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 107.4 mg
- Draslík 325.5 mg
- Vláknina 3449.8 mg
- Vitamín A 3449.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K mletému masu přidáme nastrouhanou cibuli, nasekané bylinky, ušlehané vejce, pepř a sůl. Vše promícháme.
-
2
Na prkénku posypaném hladkou moukou utvoříme ze vzniklé hmoty placičky. V kastrole na rozehřátém másle (1 lžíce) je po obou stranách opečeme a potom je podlité dusíme asi 30 minut.
-
3
Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji trochou vývaru a smetanou. Omáčku dobře vymícháme a nalijeme ji na klopsy. Přidáme do ní kousek citronové kůry, kterou před podáváním vyjmeme. Nakonec omáčku ochutíme citronovou šťávou.
-
4
Podáváme s těstovinami nebo s noky.