Kapr se smetanou a bílým vínem
Suroviny
- 5 g Petržel - nať
- 800 g Kapr obecný
- 1 kávová lžička Kečup
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Citrony
- 1 dl Víno bílé
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 23 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 733.2 mg
- Vláknina 2470.8 mg
- Vitamín A 2470.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.
-
2
V kastrole rozehřejeme máslo a kapra na něm po obou stranách opečeme.
-
3
Smetanu smícháme s moukou a vínem, přidáme kečup, worcester, sůl a přilijeme na opečené porce. Necháme několik minut zapéci.