Fazolky zapečené se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 šálek Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 498.3 mg
  • Vláknina 10821 mg
  • Vitamín A 10821 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, vláken zbavené fazolky nakrájíme šikmo na proužky. Vložíme je do kastrolu na rozehřáté máslo a dusíme téměř doměkka a do vysmahnutí šťávy.

  • 2

    Do vymaštěné zapékací mísy vrstvíme fazolky, posypeme je strouhankou a zalijeme osolenou smetanou. Povrch posypeme strouhankou. Zapečeme v předehřáté troubě.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k minutkám.

Komentáře k receptu