Královské čekankové puky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 55 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 3 g
- Sodík 448 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 41.1 mg
- Vláknina 110.7 mg
- Vitamín A 110.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekankové puky oloupeme a spodní část odkrojíme.
-
2
Připravené puky povaříme v osolené vodě 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat.
-
3
V misce rozšleháme vejce s odtučněným mlékem, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
-
4
Čekankové puky rozložíme do zapékací mísy a zalijeme rozšlehanými vejci.
-
5
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut, dokud vejce neztuhnou.