Rychlá dětská rýžová kaše s mangovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Rýže jasmínová
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 600 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 89.4 mg
  • Vláknina 2700 mg
  • Vitamín A 2700 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 622.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži dobře promyjeme ve studené vodě, dáme ji do síta a necháme odkapat přebytečnou vodu. Omyté zralé mango rozkrojíme, odstraníme pecku, mango oloupeme, rozkrájíme na kousky a tyčovým mixérem ho rozmixujeme na pyré.

  • 2

    Do kastrólku s nepřilnavým dnem nalijeme mléko, do kterého přidáme cukr. Vanilkový lusk si podélně rozkrojíme a zrníčka vyškrabeme ostrým nožem do mléka. Pak do mléka přimícháme rýži a mléko přivedeme k varu. Následně snížíme teplotu a pod pokličkou pomalu uvaříme rýži doměkka. Během vaření ji občas promícháme. Vaříme ji 30-35 minut.

  • 3

    Do uvařené mléčné rýžové kaše přimícháme máslo a pyré z manga. Kaši rozdělíme na porce. Podáváme ji mírně teplou.

Komentáře k receptu