Indická špenátová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Špenát listový čerstvý
  • 0.5 ks Citronová šťáva
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 42.9 mg
  • Draslík 163.9 mg
  • Vláknina 2462.8 mg
  • Vitamín A 2462.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát pečlivě opláchneme a rozemeleme na kaši. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli, dokud nezezlátne. Smícháme se špenátovou kaší a zprudka osmahneme. Špenát přidáme k vývaru, ochutíme solí a pepřem a uvedeme k varu.

  • 2

    Mouku smícháme s mlékem. Dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky. Následně jimi zalijeme polévku. Za stálého míchání vaříme cca 5 minut. Naservírujeme do předem připravených misek, ozdobíme šlehačkou a pokapeme citronovou šťávou. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu