Indická špenátová polévka
Suroviny
- 200 ml Mléko polotučné
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 600 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Špenát listový čerstvý
- 0.5 ks Citronová šťáva
- 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 42.9 mg
- Draslík 163.9 mg
- Vláknina 2462.8 mg
- Vitamín A 2462.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát pečlivě opláchneme a rozemeleme na kaši. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli, dokud nezezlátne. Smícháme se špenátovou kaší a zprudka osmahneme. Špenát přidáme k vývaru, ochutíme solí a pepřem a uvedeme k varu.
-
2
Mouku smícháme s mlékem. Dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky. Následně jimi zalijeme polévku. Za stálého míchání vaříme cca 5 minut. Naservírujeme do předem připravených misek, ozdobíme šlehačkou a pokapeme citronovou šťávou. Můžeme podávat.