Špenátové lívanečky s brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 880 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 53 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 98.4 mg
- Draslík 96.6 mg
- Vláknina 4933.3 mg
- Vitamín A 4933.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražený špenát vložíme do hrnce, rozdělíme na kousky a pod pokličkou rozdusíme.
-
2
Do mísy vlijeme mléko, osolíme, přidáme dušený špenát, vejce a polohrubou mouku. Vše dobře promícháme.
-
3
Z těsta smažíme na lívanečníku potřeném olejem lívance po obou stranách.
-
4
Hotové, ještě teplé lívance potřeme rozmíchanou brynzou.
-
5
Můžeme podávat s okurkovým nebo hlávkovým salátem.