Knedlíky vařené v hrnečku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 42.9 mg
  • Draslík 13 mg
  • Vláknina 623 mg
  • Vitamín A 623 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku odměřenou v hrnku (objem 400 ml) se solí, vlijeme vlažné mléko (také jeden hrnek) s rozšlehaným žloutkem a promícháme. Z bílku ušleháme pevný sníh. Ten vmícháme do těsta, nakonec přimícháme na kostičky nakrájený rohlík.

  • 2

    Do dvou hrnků (každý o objemu 400 ml) vymazaných změklým máslem rozdělíme připravené těsto a hrnky vložíme do takového množství vroucí vody, aby hrnky byly ponořené do poloviny. Knedlíky v hrncích vaříme na středním plameni zhruba půl hodiny.

  • 3

    Hotové knedlíky v hrnku uvolníme od stěny obkroužením ostrým nožem, knedlíky opatrně vyklopíme a na plátky nakrájíme nití.

Komentáře k receptu