Rýžová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 966 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 56 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 466.5 mg
- Vláknina 16296 mg
- Vitamín A 16296 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1884.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve rýži vypereme, potom ji vysypeme do oslazeného mléka se špetkou soli a za občasného míchání ji na mírném ohni vaříme do měkka.
-
2
Uvařenou kaši ochutíme nakrájeným jablkem (či jiným ovocem dle chuti), nasekanými vlašskými ořechy a zakapeme vše máslem.
-
3
Pokud se rozhodneme použít sušené ovoce, vhodíme je do rýže před tím, než kaše změkne. Ovoce tak nasaje tekutinu a změkne.