Lité pečivo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 3 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 38.2 mg
- Draslík 40.1 mg
- Vláknina 1497.6 mg
- Vitamín A 1497.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 155.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Metlou nebo vidličkou rozšleháme mouku, mléko, prášek do pečiva, tresť a vejce.
-
2
Otvor nálevky široký 1 cm uzavřeme, do nálevky nalijeme 4 lžíce těsta. Nad rozpáleným olejem ve fritovacím hrnci nebo v pánvi necháme těsto vytékat praménkem a krouživým pohybem vytvoříme spirálu o průměru asi 15 cm.
-
3
Smažíme 3 - 5 minut, až je spirála zlatohnědá, poté jednou obrátíme. Necháme okapat na ubrousku, udržujeme teplé. Takto pokračujeme se zbytkem těsta.
-
4
Spirály podáváme teplé, posypané moučkovým cukrem.