Lité pečivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 165 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 175 ml Mléko plnotučné
  • 8 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Tresť mandlová
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 38.2 mg
  • Draslík 40.1 mg
  • Vláknina 1497.6 mg
  • Vitamín A 1497.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 155.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Metlou nebo vidličkou rozšleháme mouku, mléko, prášek do pečiva, tresť a vejce.

  • 2

    Otvor nálevky široký 1 cm uzavřeme, do nálevky nalijeme 4 lžíce těsta. Nad rozpáleným olejem ve fritovacím hrnci nebo v pánvi necháme těsto vytékat praménkem a krouživým pohybem vytvoříme spirálu o průměru asi 15 cm.

  • 3

    Smažíme 3 - 5 minut, až je spirála zlatohnědá, poté jednou obrátíme. Necháme okapat na ubrousku, udržujeme teplé. Takto pokračujeme se zbytkem těsta.

  • 4

    Spirály podáváme teplé, posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu