Jupka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Mouka polohrubá
  • 300 g Jehněčí maso
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1117 kcal
  • Sacharidy 188 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1089 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 188 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 338.8 mg
  • Vláknina 20233.1 mg
  • Vitamín A 20233.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 725.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a tolik vody, abychom vypracovali těsto o trošku měkčí než je na nudle.

  • 2

    Těsto tence vyválíme a vykrajujeme placičky o průměru asi 10 cm.

  • 3

    Nádivku připravíme z uvařeného jehněčího mas. Cibuli jemně nakrájíme a na másle s olejem zpěníme. Maso umeleme do mísy, přidáme zbylé suroviny a dobře propracujeme.

  • 4

    První placku opečeme na suché pánvi z obou stran, druhou (a všechny ostatní) opečeme jen z jedné strany, otočíme ji a opečenou stranu potřeme náplní, překryjeme první opečenou placičkou, tu potřeme náplní, na ni nepečenou placku a všechny placky naráz otočíme (neopečená placka je naspodu). Vrchní placku potřeme nádivkou a překryjeme další plackou z neopečené strany a obrátíme a takto pokračujeme, až jsou zpracované všechny placky.

  • 5

    Na závěr jupku potřeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu