Jupka
Suroviny
- 1000 g Mouka polohrubá
- 300 g Jehněčí maso
- 500 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl mořská
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1117 kcal
- Sacharidy 188 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1089 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 188 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 338.8 mg
- Vláknina 20233.1 mg
- Vitamín A 20233.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 725.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a tolik vody, abychom vypracovali těsto o trošku měkčí než je na nudle.
-
2
Těsto tence vyválíme a vykrajujeme placičky o průměru asi 10 cm.
-
3
Nádivku připravíme z uvařeného jehněčího mas. Cibuli jemně nakrájíme a na másle s olejem zpěníme. Maso umeleme do mísy, přidáme zbylé suroviny a dobře propracujeme.
-
4
První placku opečeme na suché pánvi z obou stran, druhou (a všechny ostatní) opečeme jen z jedné strany, otočíme ji a opečenou stranu potřeme náplní, překryjeme první opečenou placičkou, tu potřeme náplní, na ni nepečenou placku a všechny placky naráz otočíme (neopečená placka je naspodu). Vrchní placku potřeme nádivkou a překryjeme další plackou z neopečené strany a obrátíme a takto pokračujeme, až jsou zpracované všechny placky.
-
5
Na závěr jupku potřeme rozpuštěným máslem.