Žemle se sušenými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 7 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 65.4 mg
- Draslík 158 mg
- Vláknina 1397.5 mg
- Vitamín A 1397.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku, sůl, sušené droždí, přilijeme vlažné mléko, rozpuštěné máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Zakryjeme ubrouskem, necháme kynout přibližně hodinu a půl. Sušená rajčata namočíme, dáme okapat, rozkrájíme nadrobno, zapracujeme do těsta a ještě dvě minuty důkladně hněteme. Vytvarujeme osm žemlí, vyskládáme je na vymaštěný plech, potřeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 230°C asi 15 minut do zlatova.
-
2
Před podáváním necháme žemle vychladnout.