Čokomuffiny – sladká tečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Čokoláda hořká
  • 20 g Mandle
  • 50 g Cukr krupice
  • 110 g Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.7 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 67.2 mg
  • Draslík 178.4 mg
  • Vláknina 4301.6 mg
  • Vitamín A 4301.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pekáč si připravíme košíčky na muffiny. V rendlíku si rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme vejce, kakao, cukr, mléko, kysanou smetanu, vychladlé máslo a vše důkladně promícháme.

  • 2

    Kvalitní hořkou čokoládu posekáme na drobné kousky. 1/3 si odložíme na posypání, 2/3 dáme do těsta, promícháme a velkou lžicí těsto rozdělíme do připravených košíčků na muffiny. Do středu každého těsta zatlačíme oloupanou mandli, posypeme je zbylou čokoládou a dáme je do předehřáté trouby na 190–200 °C péct.

  • 3

    Pokud jsme si připravili malé muffiny, budeme je péct 20 minut, velké muffiny pečeme 30 minut.

  • 4

    Podáváme je teplé i studené.

Komentáře k receptu