Tmavá omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Masový vývar
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 932 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 173.4 mg
  • Vláknina 2504.5 mg
  • Vitamín A 2504.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve přepustíme máslo, poté do něj přimícháme mouku, kterou opražíme dohněda.

  • 2

    Cibuli nasekáme najemno a na oleji necháme zezlátnout, poté jí vmícháme do opražené mouky. Přilijeme vývar, ochutíme solí a pepřem, vaříme zakryté zhruba 30 minut.

Komentáře k receptu